Raž siata (Secale cereale, ľudovo žito) značky Prazrnko je vypestovaná výlučne naturálnym spôsobom na myjavských kopaniciach.
Ražná múka je tmavšia, chuťovo výraznejšia a má významný obsah vlákniny. Pre región Slovenska je tradičnou chlebovou múkou. Okrem prípravy ražného alebo pšenično-ražného chleba je vhodná aj výrobu pečiva. Je najvhodnejšou múkou na prikrmovanie kvasu. Môže sa použiť na výrobu kaší, fašírok a placiek.
Múka z raže má vysoký obsah vlákniny. Tento výrobok by mal byť súčasťou zdravého životného štýlu a pestrej a vyváženej stravy.
Zrno možno použiť na fermentáciu. Obilniny môžete fermentovať 12 – 72 hodín. Obilniny fermentujeme tak, že pri ich namáčaní do vody pridáme látku, ktorá pomôže fermentáciu naštartovať – napríklad lyžicu jogurtu, citrónovú šťavu alebo jablčný ocot.
Konverzia je výraz pre prechodné obdobie v ekologickom poľnohospodárstve (2 roky, skrátená 1 rok), počas ktorého nemôžeme pestovať tú istú plodinu ako na ekologicky certifikovanej pôde.
Vyrobené na Slovensku.
Chránime prírodu, obal je recyklovateľný